Günümüzde sülük tedavisi pek çok sayıda kişi tarafından tercih edilirken faydaları ise saymakla bitmiyor. Erzincan ve çevresinde özellikle sulak alanlarda görülen sülüklerin ilk kullanılması ise 2500 yıl öncesine dayanıyor. Sülük kanı emerek değil de kanı emerken ısırık bölgelerinde salgıladığı sıvı ile birlikte hastaların tedavi edilmesine destek oluyor.
Erzincan’ın Kemah İlçesi Ardos Gölü kıyılarında bacaklarına sülük uygulaması yaptıran Kaan Keleş, geçmişi çok öncelere dayanan Mısır tarihinde de yer alan sülük tedavisinin önemini belirterek, bir çok hastalığın tedavisinde sülüğün katkısı bulunduğunu, herhangi bir acı hissi olmadığını söyledi.
Sülük Tedavisi Nasıl Yapılır?
Günümüz koşullarında sülük tedavisi tok karnına yapılmamaktadır. Yemek yedikten 2 ya da 3 saatlik bir açlık gerekli olur. Sülük tedavisinden iki gün öncesinde proteinli gıdalar yenmelidir. Ayrıca sülükler vücudun belli yerlerine konulmaktadır. Sülükler tarafından emilen vücut kanlı gözükebilmektedir. Bu işlem uygulanan bölgede kanama olacağından kanın akması için pamukla bandaj yapılması önerilir.
Sülüğün Cilde Faydaları Nelerdir?
Sülük tedavisinin günümüzde pek çok sayıda faydaları vardır. Bunlar;
Ağrıları dindirir, zihinsel ve de fiziksel olarak rahatlamaya destek olmaktadır.
Cilt sorunlarına iyi gelir, kan dolaşımını hızlandırır ve de kan akışını rahatlatır.
İltihabı söker ve de enfeksiyonları yok eder, bacak ülserini geçirir.
Beyin hücrelerini canlandırarak sinir hücrelerini iyileştirir, Cilt üzerindeki kırmızılıkları giderir, sindirim sistemini geliştirir.
Eklemleri oldukça güçlendirir ve Alzheimer gibi bazı akıl hastalıklarına da iyi geldiği bilinir. Göz hastalıkları, kulak hastalıkları ve de diş eti gibi bazı hastalıkları iyileştirmektedir. Kan akışı ve ya beyin fonksiyonlarını geliştirip cinsel gücü arttırmaktadır. Tedavi edici özellik, sülüğün kanı emmesinde değil vücuda verdiği salgıdadır. Bu salgı 100’den fazla bioaktif madde içerir. Bu salgının maddeleri kanın pıhtılaşmasını engelleyici, oluşmuş pıhtıyı eritici, ağrı kesici, mikrop öldürücü, tansiyon dengeleyici, kas gevşetici, bağışıklık sistemini düzenleyici, stres giderici gibi etkilere sahiptir. Bu maddeler aynı zamanda sinir hücreleri ve liflerinin tamir edilmesini hızlandıran enzimlerdir.
Sülük Tedavisi Kimlere Öneriliyor?
Genel olarak sülük tedavisi; Sinir hastalıkları, beyin ve de omurilik kan damarı hastalıkları, sinir iltihabı, sinir kökü iltihabı.
Estetiksel hastalıklar, selülit, ameliyat yara izi, buruşukluk ve de kırışıklıklar.
Üroloji hastalıkları, böbrek tembelliği, prostat problemler, böbrek taşı, böbrek kumu ya da böbrek iltihabı.
Metobolizma hastalıkları, gut hastalığı, bağışıklık sistemi hastalıkları.
Sindirim sistemi hastalıkları, sindirim sistemi ülseri, safra kesesi iltihabı ve safra kesesi taşı, Sülükler guatr ve de diyabet hastalarının dermanı olmaktadır.
Romatizma, hastaların kullandığı en etkili alternatif yöntem bir sülük tedavisi olmaktadır.
Sülük Tedavisinin Uygulanmadığı Kişiler
Ciddi derecede anemi (Hb 10’dan küçük durumu)
Kan sulandırıcı ilaç kullanımı
Hamile ve ya emziren annelere sülük tedavisi uygulanmaz
Sülük Tedavisinin Uygulanmadığı Bölgeler
Göz kapağı ve çevresine, ayak tabanı, avuç içi, boyun, koltuk altı, çene altı, kasık gibi bazı önemli damarların bulunduğu yerlere sülük tedavisi uygulanmamalıdır. Read More Ajans Erzincan | Erzincan’ın Güncel Haber Sitesi